O čom je tento projekt

Vzdelanie má byť dostupné každému bez rozdielu. Všetky moje materiály, ktoré si vytvorím pre potreby vyučovania matematiky, budú zadarmo. Všetky.

Postupne, ako materiály vytváram, ich priraďujem do ročníkov podľa ŠVP. Použi ich na svojich hodinách podľa ľubovôle, poradie nie je určené, ani ich zaradenie. Ja občas miešam témy krížom cez seba, aby sa vytvárali komplexnejšie vedomosti.

Ďalším faktorom, pre ktorý som tento projekt vytvoril je, aby som na hodinách matematiky vedel zmysluplne využiť technológie: mobily, tablety a ušetril tak niekoľko stoviek papierov. Veľa zadaní tlačím, ale zbytočne. Deti majú v ruke mobily, dnešné superpočítače, tak nie je dôvod, aby sme ich zakazovali. Pomocou nich vieme dnes získať kompletný postup riešenia matematického zadania. Akékoľvek výpočty by sme mali nechať na mobily, počítače a iné lepšie kalkulačky a deti zamerať na matematické myslenie a jemné zručnosti.

Zadania tu zverejnené by mali otvárať myslenie, pretože zohľadňujú princíp nízka podlaha (ľahké na pochopenie) a vysoký strop (dá sa znáročniť do nekonečna a ešte ďalej). Je už na tebe, ako tie zadania na hodine využiješ.

Veľa šťastia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *